Dierenopvang Breda - Anouska gloudemans
15899
page-template-default,page,page-id-15899,theme-bridge,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

De meeste die mij kennen weten dat ik een ontzettende dierenvriend ben. Oke ik verwen mijn katten soms iets te veel en het lukt me nog niet om helemaal vegetarisch door het leven te gaan maar het dierenleed gaat me erg aan het hart en ik probeer dan ook een steentje bij te dragen.

Nu support ik al 3 andere goede doelen. Maar dit zijn hele grote organisaties en waar mijn bijdrage eindigt is vaak niet duidelijk. Ik wil dan ook graag een doel steunen wat het zo geld zo goed kan gebruiken en waar ik ook zelf kan zien op de goede manier waarop het gebruikt wordt.

Ik ben op bezoek geweest bij de dierenopvang van Breda. Het is 10 jaar geleden dat ik daar voor het laatst ben geweest. Sindsdien heeft het asiel een grote verandering ondergaan. Wat mij de meteen opvalt is de binnenplaats met daaromheen de hokken van de dieren. De katten boven en de honden beneden. Ik kan vanuit de hal een ren zien. Hier loopt een intens gelukkige hond achter een speeltje aan wat door een medewerker van het asiel in de lucht wordt gegooid. Het lukt m niet om het te vangen maar hij grijpt het speeltje en brengt het terug om daarna een knuffel te ontvangen voor zijn heldendaad.

Ik wacht geduldig beneden bij de receptie tot Anja mij ontvangt. Zij verteld over het asiel en hoe de organisatie erachter werkt. Naast een grote groep vrijwilligers die gelukkig tijd en energie vrij willen maken zijn er specialisten nodig voor de begeleiding van de dieren, moet iedereen aangestuurd worden en zit er natuurlijk ook nog een hoop ander werk wat er achter de schermen gedaan moet worden.
De dieren worden gevoed, krijgen medische hulp en er wordt heel hard gewerkt om de dieren in een zo’n liefdevolle omgeving te plaatsen. Dit alles met de hoop om het dier weer een nieuwe familie te kunnen geven. We sluiten het gesprek af met een rondleiding door het asiel. Ik probeer heel hard om niet meteen 3 katten erbij te adopteren. Nibbit zou dat nooit goed vinden…de kleine diva.

Veel dieren in het asiel worden gevonden of gebracht omdat de huidige eigenaar niet meer voor ze kan of wil zorgen. Omdat we als mensen dieren zijn gaan behandelen als eigendom en ze in de huidige maatschappij niet meer wild rond kunnen lopen hebben we een bepaalde verantwoordelijkheid voor ze. Helaas wordt deze verantwoordelijkheid niet altijd genomen en word er weer afstand van deze dieren genomen nadat er al veel leed is geschied.
Het dierenasiel neemt deze verantwoordelijkheid voor zich op. En dat is nobel en onbaatzuchtig en mooi! Ik wil dit dan ook heel graag steunen.

De opbrengst van elk 50ste rompertje zal geheel gedoneerd worden aan de dierenopvang van Breda.

Hieronder de facebookpagina (vergeet niet op “vind ik leuk” te drukken) en de website van de dierenopvang van Breda:
https://www.facebook.com/Dierenopvangcentrumbreda/    
https://www.dierenbescherming.nl/…/dierenopvangcentrum-breda

AANTAL VERKOCHT

[thermometer raised=36 target=50, currency=Sold]

GELD OPGEHAALD

[thermometer raised=0 target=100, currency=€]