top of page

Nazorg tattoo

Naast een fantastisch plaatje op je lichaam, ben je waarschijnlijk ook een boel informatie rijker over nazorg van je tattoo. Al deze nazorgmethodes hebben natuurlijk het uiteindelijke doel om je tattoo zo snel en mooi mogelijk te laten genezen. Maar hoe zit het nu allemaal precies? Hieronder leggen we uit welke nazorgaspecten aan bod kunnen komen bij de verzorging van je pas gezette tattoo:

Wassen is essentieel voor een hygiënische genezing van je tattoo.

 

Zorg altijd dat je schone handen hebt als je een pas gezette tattoo gaat verzorgen, dus begin met het grondig wassen van je handen. Daarna was je de tattoo met een milde, ongeparfumeerde zeep (Bij voorkeur Unicura) en spoel je af met lauw water. Dep hem voorzichtig droog met een schone, niet pluizende doek of keukenrol. De eerste dagen was je je tattoo twee keer per dag. Als de genezing verder vlot verloopt, is een keer per dag wassen voldoende.

Na het wassen en voorzichtig droogdeppen van je tattoo kan je huid flink droog aanvoelen.

En te droge tattoo kan hierdoor kleine scheurtjes en barstjes oplopen wat de tattoo kan beschadigen.

Daarom wordt er in heel veel gevallen geadviseerd om je tattoo in te smeren met Vaseline (Petroleum) of Bepanthene.

Zo blijft je huid soepel, kunnen irritaties verminderd worden en kan je tattoo zo mooi mogelijk genezen.

Smeer je tattoo in ieder geval na elke wasbeurt in, de eerste dagen is dat twee keer per dag. Als je tattoo al wat meer genezen is, kun je nog steeds twee keer per dag smeren, met eventueel een extra smeerbeurt tussendoor als je huid erg droog aan gaat voelen. Smeer wel een beetje spaarzaam, het is niet de bedoeling dat je tattoo constant onder een dikke laag zalf bedekt zit.

Dun smeren dus, zodat het product ook goed in kan trekken en zo zijn werk kan doen.

Het is normaal dat er na enige tijd zwarte velletjes/inkt nog van de huid af kan spoelen. Schrik daar niet van. Het hoort bij het genezingsproces.

Verse Tattoo - DON'Ts

  • Hou je genezende tattoo uit de zon of denk hem goed af met een schoon, niet pluizend kledingstuk

  • Ga tijdens de genezing van je tattoo niet in de sauna, zwemmen of in bad. (Zwem/badwater bevat teveel bacteriën en kan zo een infectie veroorzaken. Het maakt je huid ook te week, wat een goede genezing weer in de weg kan staan)

  • Blijf eraf! Niet peuken, krabben, of er op een andere manier aanzitten. Als het te veel jeukt kan je er met een platte hand licht op slaan.

Verse Tattoo - DO's

  • Smeer je (pas) genezen tattoo in met een goede zonnebrandcrème.

  • Verschoon je bed regelmatig tijdens het genezen van je tattoo. 

  • Houd je altijd tattoo zo droog mogelijk.

Inkt codes

bottom of page